Bodrogi Éva - énekművész

Bodrogi Éva a londoni Guildhall School of Music and Drama mesterképzésében szerezte meg előadó-művészi diplomáját Susan McCulloch, Emma Kirkby és Nancy Argenta tanítványaként,majd a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében Schultz Katalin tanítványaként tanári mester diplomát kapott.
2000-től  a Palladium Chamber Opera Company tagjaként számos operaszerepet énekelt el a társulatnál, így Rameau egy nímfáját a Hypolite et Aricie-ben, Charpentier Akteonját, Handel Alcinaját, Haydn Clarice-jét és Bellini Júliáját is megformálta a nemzetközi csapatban.

Londonban együtt dolgozott William Christie-vel, Christian Cirnyn-nel, és David Roblou-val. Hazatérése után Magyarország és Európa számos koncerttermében lépett fel, többek között a londoni St. John’s Smiths Square-ben, a Barbican Hall-ban, a  Pierre Montfort de L’ Amoury-ban Franciaországban, a Concert Hall of the Zuiderpershuis-ban Antwerpenben, az Ax-An-Provance Fesztiválon, a Melki Apátságban, a Brno-i és a Bath-i Kortárs Zenei Fesztiválokon.

Kitűnő karmesterek vezette zenekarokkal énekelt együtt, dolgozott Héja Domonkossal,  Catherine MacCintosh-sal, Rácz Mártonnal, Vashegyi Györggyel, Bartal Lászlóval, Török Gézával, Rohmann Imrével, Tihanyi Lászlóval, Strausz Kálmánnal, Kamp Salamonnal, Németh Pállal, Bali Jánossal, Gerhát Lászlóval, Dinnyés Somával, Gráf Zsuzsával, Hegedűs Gönczy Katalinnal, a Musica Antiqua Austriaval, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, az Orfeo Zenekarral, az Erkel Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Vonósokkal, a Weiner–Szász Kamaraszimfonikusokkal, a Savaria Barokk Zenekarral, a Gödöllői Szimfonikus Zenekarral, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral, a Lutheránia Ének-és Zenekarral, a Solamente Naturalival, az Ensemble Philippe-pel és az Erdődy Kamarazenekarral.
Több cd-felvételt készített az előbb említett együttesekkel a Hungaroton és a Naxos számára, melyek közül a Héja Domonkos vezényelte Hummel-műveket tartalmazó, a Choc kitüntető címet kapta a „Le Monde de la Musique „francia szaklaptól.

Zenei élete  fontos pillére a Koltai Katalin gitárművésszel közösen alapított Barefoot Musicians társaság, melynek nemzetközi tagjai célul tűzték ki a világ kortárs zenéjének előadását, és a komolyzene megismertetését, megszerettetését szélesebb rétegekben. Munkásságuk során számos nekik komponált mű született, több ősbemutatót tudhatnak már maguk mögött. A Mezítlábas Opera  produkciójuk Gyabronka József színművész közreműködésével Magyarország számos kulturális helyszínén és Erdélyben is nagy sikerrel szerepel. Az együttesünk  első lemeze 2012-ben jelent meg  „Paris-Rio-Buenos Aires de Budapest” címmel.
A kortárs zene felé érzett elkötelezettsége egyik kiemelkedő példája a 2008-tól játszott, a Krétakör Színház produkciójában bemutatott, eddig több mint 60 előadást megért Made in China című kortárs-doku opera, melyet többek között a Víg-, a Merlin, a Mu, és a Gyulai Várszínházban vittek színre Koltai Katával és Láng Annamária Jászai-díjas színésznővel. Sztojanov Georgi zeneszerzőként, Nagy Fruzsina díszlet és jelmez tervezőként vett részt a darabban.
A Pesti Esti című előadásban pedig Csákányi Eszter, Péterfy Bori, Gyabronka József, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Láng Annamária partnereként énekelt több előadást.
A Csalog Gábor és Kemenes András vezette Ludium Együttes, és a Horváth Balázs vezette Thrensemble Együttes meghívott szólistájaként főleg Kurtág György és a fiatal magyar zeneszerző nemzedék műveit szólaltatja meg nagy rendszerességgel.