RÓLUNKA Mezítlábas Zenészek művészcsoportot Koltai Katalin - gitárművész és Bodrogi Éva -énekművész hozta létre 2006-ban. A csoporthoz állandó tagként csatlakozott 2009-ben Bartek Zsolt -klarinétművész.

A három klasszikus zenész törekvése egy olyan tér megalkotása, mely különbözõ művészeti ághoz tartozó elõadóművészek és alkotók számára a szabad alkotás és önkifejezés lehetõségét adja.

Kamarazenei, összművészeti, ifjúsági és kortárs zenei projektjeik kiemelt célja a nyitott és őszinte „mezítlábas” kommunikáció, mely lehetőséget teremt a művészetek és különböző társadalmi csoportok közti párbeszédre, és arra, hogy szélesebb közönséghez juthasson el kortárs és komolyzene. 

Rendszeresen mutatnak be az együttesnek írt kortárs műveket, valamint gyakran kezdeményeznek együttműködést más művészeti ághoz tartozó elõadókkal (például színészekkel és táncosokkal).

Az együtteshez tartozó művészek elismert szereplői a nemzetközi hangverseny és színházi életnek, közös produkcióik rendszeresen mutatkoznak be Magyarország és Európa jelentős kulturális tereiben, így például a Vígszínházban, a POSZT-on, SZIGET Fesztiválon, a FUGA-ban.
A Magyar Rádió megbízásából 2011-ben közreműködésükkel hangjáték készült. 2012 tavaszán jelent meg első lemezük.